• English
  • Deutsch
  • Español
  • Русский
Professional Radio Automation at a price you can afford.Professional Radio Automation at a price you can afford.
RadioBOSS box
RadioBOSS makes automating your broadcast to the world, your business or shop professional, simple, affordable, reliable.

Author Topic: RadioBOSS 5.5 [beta]  (Read 150289 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nelson c

  • Experienced user
  • Posts: 1440
    • Radio Music
Re: RadioBOSS 5.5 [beta]
« Reply #45 on: August 15, 2016, 11:17:49 AM »
that sounds great! :D

nelson c

  • Experienced user
  • Posts: 1440
    • Radio Music
Re: RadioBOSS 5.5 [beta]
« Reply #46 on: August 15, 2016, 12:27:54 PM »
I'm testing with shoutcast V2.
I have the error "socket error # 11001host not found".
in the field stream id have "1" (the number of shoutcast stream)
When typing that ip and server browser entry correctly to the web server
The password that I use is that of the server administrator or RadioCaster which use to connect to the server?
The "host not found" usually message means that the server or port is specified incorrectly. Also, you should try using the source password (in some cases, admin password should work too). Can you send a screenshot of your stats relay settings?
Here attached the screenshots of my configuration.

n a future is possible add a scroll? to view the statistics of the last 24 hs.

nelson c

  • Experienced user
  • Posts: 1440
    • Radio Music
Re: RadioBOSS 5.5 [beta]
« Reply #47 on: August 15, 2016, 12:35:40 PM »
If I use the option "generate lists of reproduction for lists empty", the block whole should contain a sweepers of the duration of the block advertising. Currently no advertising lists are empty.
Can you please provide more information about it?
The case is as follows:
An advertising block is empty (there is no advertising). If you use dtmf tones to replace advertising, upon receipt of the tone is attempting to play a completely empty list, then all commercial header block will be issued. (and it shouldn't).
Then when there is no advertising, and the block has a fixed duration, you need to fill the entire duration of the advertising block with sweeapers. (To impersonate the ADS on the header)

nelson c

  • Experienced user
  • Posts: 1440
    • Radio Music
Re: RadioBOSS 5.5 [beta]
« Reply #48 on: August 16, 2016, 12:56:43 AM »
small bug. to change the radiobuton,  combobox always given "Biblioteca"
« Last Edit: August 16, 2016, 01:10:08 AM by nelson c »

nelson c

  • Experienced user
  • Posts: 1440
    • Radio Music
Re: RadioBOSS 5.5 [beta]
« Reply #49 on: August 16, 2016, 01:05:49 AM »
Bug in the metadata editor:
to confirm a change there is that press two times save. (and the key enter the same,very uncomfortable)

Another mistake: I want to delete the year of song. I get the text, option of duress twice the button Save and the year appears again.
« Last Edit: August 16, 2016, 01:09:45 AM by nelson c »

nelson c

  • Experienced user
  • Posts: 1440
    • Radio Music
Re: RadioBOSS 5.5 [beta]
« Reply #50 on: August 16, 2016, 01:37:24 AM »
New priority rules: Year
Happens with the configuration of the as (month that, less that). Be omitted?

A doubt:
For example if this enabled priority based on valuation.
If a song of the year: rating 1 = priority - 40
But also this set, increase the priority for tracks of this year to + 40. The priority of this track wax "0"?
then could make increase the priority to + 80 per year? (with what the rest of the rating would be + 40)
« Last Edit: August 16, 2016, 01:42:44 AM by nelson c »

pety

  • Experienced user
  • Posts: 1253
RadioBOSS 5.5 [beta] - Custom Fields
« Reply #51 on: August 16, 2016, 03:41:11 AM »
Dmitriy, today I will install RB 5.5 Beta in LIVE (ON AIR PC).
I am very pleased about Genre Editable List and I will test it hard.
I've seen that Filters in PGPro contain Genre filter criteria which is great.

Important question. Will you add custom fields in Tag Editor from Library?
Right now Genre meets all my expectations. If I'll start to categorise my tracks with Genre too, If Custom fields will be inserted, maybe I will have to reconsider entire schema of track categorisations.

pety

  • Experienced user
  • Posts: 1253
Re: RadioBOSS 5.5 [beta]
« Reply #52 on: August 16, 2016, 05:35:05 AM »
Which is different {Playlist Layout} by {UI Layout} ?
If I denny USER  to access{Playlist Layout} what he cannot do exactly?
« Last Edit: August 16, 2016, 10:47:52 AM by djsoft »

djsoft

  • Administrator
  • Posts: 10448
    • http://www.djsoft.net
Re: RadioBOSS 5.5 [beta]
« Reply #53 on: August 16, 2016, 10:43:46 AM »
Here attached the screenshots of my configuration.
The server should be specified without the "http://", leave only the hostname and port.

n a future is possible add a scroll? to view the statistics of the last 24 hs.
Yes, this is planned, I'm not sure if the feature will be ready in full for this version.

The case is as follows:
An advertising block is empty (there is no advertising). If you use dtmf tones to replace advertising, upon receipt of the tone is attempting to play a completely empty list, then all commercial header block will be issued. (and it shouldn't).
Then when there is no advertising, and the block has a fixed duration, you need to fill the entire duration of the advertising block with sweeapers. (To impersonate the ADS on the header)
So you need sweepers to be added to empty blocks as well?

small bug. to change the radiobuton,  combobox always given "Biblioteca"
Yes, this change is planned for the next update, the button will be renamed according to the actual selection.

Bug in the metadata editor:
to confirm a change there is that press two times save. (and the key enter the same,very uncomfortable)

Another mistake: I want to delete the year of song. I get the text, option of duress twice the button Save and the year appears again.
That's strange. Can you please send the file for which the tag editor requires double-save (and can't remove the year) to support@djsoft.net ?

New priority rules: Year
Happens with the configuration of the as (month that, less that). Be omitted?
It only considers the year. It is rare when songs have month or full date specified...

For example if this enabled priority based on valuation.
If a song of the year: rating 1 = priority - 40
But also this set, increase the priority for tracks of this year to + 40. The priority of this track wax "0"?
then could make increase the priority to + 80 per year? (with what the rest of the rating would be + 40)
All rating rules are added together and then the value is capped to be within 0-100 range. When priority is zero, the track is excluded from the generated playlist.
Dmitry  •  DJSoft.Net Team  •  Email: support@djsoft.net

djsoft

  • Administrator
  • Posts: 10448
    • http://www.djsoft.net
Re: RadioBOSS 5.5 [beta]
« Reply #54 on: August 16, 2016, 10:51:01 AM »
I've seen that Filters in PGPro contain Genre filter criteria which is great.
Yes. While user manual is not ready yet: you can specify multiple genres in the filter, like rock,metal,hard rock.

Important question. Will you add custom fields in Tag Editor from Library?
Right now Genre meets all my expectations. If I'll start to categorise my tracks with Genre too, If Custom fields will be inserted, maybe I will have to reconsider entire schema of track categorisations.
Custom fields are planned, but this feature is too global (needs lots of design changes and heavy testing), and while it was originally planned for this version (5.5), now it's moved forward to version 5.6.

Which is different {Playlist Layout} by {UI Layout} ?
If I denny USER  to access{Playlist Layout} what he cannot do exactly?
The Playlist layout only controls is the user can move, resize or click columns in the playlist. UI layout controls if the user can move UI elements (resize work areas etc).
Dmitry  •  DJSoft.Net Team  •  Email: support@djsoft.net

nelson c

  • Experienced user
  • Posts: 1440
    • Radio Music
Re: RadioBOSS 5.5 [beta]
« Reply #55 on: August 16, 2016, 09:07:06 PM »
The case is as follows:
An advertising block is empty (there is no advertising). If you use dtmf tones to replace advertising, upon receipt of the tone is attempting to play a completely empty list, then all commercial header block will be issued. (and it shouldn't).
Then when there is no advertising, and the block has a fixed duration, you need to fill the entire duration of the advertising block with sweeapers. (To impersonate the ADS on the header)
So you need sweepers to be added to empty blocks as well?
Exact  :)

nelson c

  • Experienced user
  • Posts: 1440
    • Radio Music
Re: RadioBOSS 5.5 [beta]
« Reply #56 on: August 16, 2016, 09:19:54 PM »
Another bug:
sometimes disappear data of the current track from the list. (I'm using queuque mode). Display correctly until the track began to play. (happen sometimes)

nelson c

  • Experienced user
  • Posts: 1440
    • Radio Music
Re: RadioBOSS 5.5 [beta]
« Reply #57 on: August 16, 2016, 09:23:01 PM »
Problem with the intro bar continues to occur. (Do not be seen)
Sometimes works and then stops working. I can still not give me that is what triggers it to work or not

nelson c

  • Experienced user
  • Posts: 1440
    • Radio Music
Re: RadioBOSS 5.5 [beta]
« Reply #58 on: August 16, 2016, 11:45:11 PM »
I'm testing the feature to increase the priority for tracks of this year. However I do not feel that is working. There are few songs of this year generated lists.

nelson c

  • Experienced user
  • Posts: 1440
    • Radio Music
Re: RadioBOSS 5.5 [beta]
« Reply #59 on: August 17, 2016, 12:45:04 AM »
I would like some new form to change the rating of the songs. I spend many hours per day doing this and the current mode is not very comfortable. (Menu popup)

Create a shortcut in the keyboard would be great. for example on the track selected in the list, keys shift + keys left or right to up or down the rating.

If this can be added in RadioBOSS 5.5 it would be great