• English
  • Deutsch
  • Español
  • Русский
Professional Radio Automation at a price you can afford.Professional Radio Automation at a price you can afford.
RadioBOSS box
RadioBOSS makes automating your broadcast to the world, your business or shop professional, simple, affordable, reliable.

Author Topic: RadioBOSS 5.7 [beta]  (Read 70243 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

djsoft

  • Administrator
  • Posts: 10333
    • http://www.djsoft.net
Re: RadioBOSS 5.7 [beta]
« Reply #330 on: September 01, 2018, 08:01:01 AM »
Dmitry a while ago I found that TrackTool was consuming enough CPU and had started alone (without any visible window). This is normal?
This doesn't look normal. Does it happen always or sometimes, with certain tracks?
Dmitry  •  DJSoft.Net Team  •  Email: support@djsoft.net

nelson c

  • Experienced user
  • Posts: 1436
    • Radio Music
Re: RadioBOSS 5.7 [beta]
« Reply #331 on: September 01, 2018, 08:58:26 AM »
There are moments that RB freezes completely for a minute. It occurred to me to open the task manager and I found this. It's the first time that I see it

djsoft

  • Administrator
  • Posts: 10333
    • http://www.djsoft.net
Re: RadioBOSS 5.7 [beta]
« Reply #332 on: September 03, 2018, 11:52:39 AM »
There are moments that RB freezes completely for a minute. It occurred to me to open the task manager and I found this. It's the first time that I see it
Then this is even more odd, as it's Track List that utilizes CPU, and it shouldn't affect RadioBOSS, especially given that RadioBOSS works with high priority and Track Tool has "normal" priority. The cause can be somewhere else, typically, this is caused by antivirus software when it scans files that programs access - it could lead to freezes and high CPU load sometimes.
Dmitry  •  DJSoft.Net Team  •  Email: support@djsoft.net

nelson c

  • Experienced user
  • Posts: 1436
    • Radio Music
Re: RadioBOSS 5.7 [beta]
« Reply #333 on: September 09, 2018, 08:31:00 PM »
I found that the program freezes for several seconds because of too much use of the hard disk by RB. In less than a minute the program is distilled and everything goes back to work well.
It happens randomly but this happens a long time ago (I think from RB 5.6)
I think it happens when a very long playlist is loaded and the program was minimized for a long time. After minimizing when trying to pre-listen the program hangs for about 30 seconds, before the playback begins.
It's random but it happens to me several times a day.
Now we install a new PC on the air and it continues to happen (It is without any antivirus, even Windows Defenser deactivated).

For when can we expect a new beta?
Among other things I am needing to read and modify the custom fields from the API.  :)

djsoft

  • Administrator
  • Posts: 10333
    • http://www.djsoft.net
Re: RadioBOSS 5.7 [beta]
« Reply #334 on: September 10, 2018, 07:27:27 AM »
I found that the program freezes for several seconds because of too much use of the hard disk by RB. In less than a minute the program is distilled and everything goes back to work well.
When you load a playlist, it reads the tracks metadata in the background. The process is not intensive and will not impact PC performance at all. Unless the PC is very slow and/or loaded with other tasks.

I think it happens when a very long playlist is loaded and the program was minimized for a long time. After minimizing when trying to pre-listen the program hangs for about 30 seconds, before the playback begins.
Minimizing does not affect anything. Unless you have some other software installed that somehow intercepts minimizing/maximizing and does something (I remember such case in the past when a user had alternative Start menu installed and it resulted in weird RadioBOSS crashes).


For when can we expect a new beta?
Among other things I am needing to read and modify the custom fields from the API. 
The next version will allow this. The beta will be released in September.
Dmitry  •  DJSoft.Net Team  •  Email: support@djsoft.net

nelson c

  • Experienced user
  • Posts: 1436
    • Radio Music
Re: RadioBOSS 5.7 [beta]
« Reply #335 on: September 10, 2018, 10:18:09 AM »
I just used RB, after a night that was running in the background.
And again the same problem. I did not even pre-listen:
I did a scroll in the list and when I found a track without the intro. Try to right click with the idea of opening tracktool, but the program is hung. 30 seconds later everything went back to normal. And since then it worked well.

The strange thing is that the program hangs when "Double click" (for the pre-listen) or right click (for the popup).

At 2 o'clock in the morning a new list is loaded by the scheduler.
Maybe the metadata scan was never done. (It's a guess)

In the capture that I enclose the use of the disk perhaps it is not so big (Too late in making the capture). But as soon as I opened the task manager I saw that RB was in "Orange" (Indicating that he is using the maximum read or write capacity, I saw 7 Mb of transfer almost all the time)

When you load a playlist, it reads the tracks metadata in the background. The process is not intensive and will not impact PC performance at all. Unless the PC is very slow and/or loaded with other tasks.
It is a new PC with i3 7th generation and 4 gb of Ram I think it should be more than enough

Minimizing does not affect anything. Unless you have some other software installed that somehow intercepts minimizing/maximizing and does something (I remember such case in the past when a user had alternative Start menu installed and it resulted in weird RadioBOSS crashes).

The installation is clean and there are only popular programs installed such as Chrome, SQL, Teamviewer, etc.
There is nothing that can affect the normal functioning of Windows.

djsoft

  • Administrator
  • Posts: 10333
    • http://www.djsoft.net
Re: RadioBOSS 5.7 [beta]
« Reply #336 on: September 10, 2018, 11:18:55 AM »
I did a scroll in the list and when I found a track without the intro. Try to right click with the idea of opening tracktool, but the program is hung. 30 seconds later everything went back to normal. And since then it worked well.
This does not reproduce here, the menus and prelisten are instant. There are also no complaints from other users  -if those problems were common, we'd know about it, as it makes RadioBOSS unusable.

On your screenshot everything looks fine. RadioBOSS only uses 1% CPU and uses disk drive only 4 MB per second - this is nothing for modern drives, even regular HDD's allow speeds around 200-300 MB/s and SSD's are several times faster.

(Indicating that he is using the maximum read or write capacity, I saw 7 Mb of transfer almost all the time)
7 MB/s is also nothing. I think it's something to do with disk drive. It could be a hardware failure that's making it extremely slow. It can be something to do with drivers. But there's nothing wrong with RadioBOSS, so we can't fix it from here.
Dmitry  •  DJSoft.Net Team  •  Email: support@djsoft.net