Broadcast echo

anne

New member
I am broadcasting using the interal server in radioboss 6.0.4.0. at some point during the broadcast an echo develops. the same track is playing at the same time delayed by a few seconds. to fix the problem I disable the broadcast using the icon next to the settings gear icon, and then re-enable the broadcast.
I'm not sure why this happens. This has also happened while a scheduled url is playing and also while playing Line In.
 

djsoft

Well-known member
Staff member
I don't see how this can be possible, from a technical point of view. Are you sure it's not a problem with the player that you use to listen to the stream? If you stop playback and start again will it work?
 

anne

New member
I am using RadioBoss Cloud as the player. I will stop the player the next time the echo develops and report back.
 

anne

New member
The echo developed this morning. I have RadioBoss Cloud scheduled to listen to the URL of RadioBoss Desktop (6.0.4.0) internal broadcast server. After one of my live DJ's disconnected from /live, RadioBoss Cloud switched back to the RadioBoss Desktop URL and the echo started. I stopped the RadioBoss Cloud player and then relaunched the scheduled URL. That did fix the problem. I'm still not sure how this happens.
 

anne

New member
Happened again this morning while switching from the music playlist to fox news on the line in via satellite . it echoed for 2 minutes only and resolved itself. I do have a recording of the echo and transition.
 

djsoft

Well-known member
Staff member
You can try configuring your own local Icecast instance to use instead of the RadioBOSS's integrated server to see if it makes a difference.
 

djsoft

Well-known member
Staff member
But in your messages you state that you use the integrated server - what is it used for?
 
Top