RadioBOSS 6.1 [beta]

tomimatko

Member
OK it's work. Radioboss are automatically install in Program Files. For DSP/VST 32 bit you must install Radioboss in Program Files (x86) or in C: root.
I was totally wrong, now I see that there are two versions for download 64 and 32. Please you can delete the above post so as not to confuse people.
 

nelson c

Active member
Please click Ctrl+F4 when you have the Teaser playing and make a screenshot of the window, it will show the actual crossfade parameters it uses.
Here I attach a screenshot

1636916503632.png
 

Sasa Grbic

Member
Hello. You have fixed the display of metadata from .opus files. I’m glad of that and thank you for that. I have a question. When will the library be available to screen readers again? Specifically, when will screen readers be able to read file names and file data again as we scroll through the list?
 

nelson c

Active member
Here is a new update to the Spanish language, with some corrections. There are some new texts that cannot be translated yet.
 

Attachments

  • Es.zip
    3.9 MB · Views: 79

ildefonso

New member
¿Por qué necesita más resultados de búsqueda? Esto se puede extender, por ejemplo, a través de una opción avanzada, pero me gustaría entender el uso de esto.


Puede ajustar el color de la lista desde la Configuración, si tenía un color personalizado, el estilo no lo anulará.


Sí, esto parece un error en el código de dibujo, comprobaremos qué podría estar mal allí, gracias.
tbien la reproduccion de video tiene error al cargar las pistas de video se abre la ventana de video varias veces se cruza luego normaliza aparece como inteferencia luego cuando pones play no sale la imagen del video pero si el audio
 

Attachments

  • Captura de pantalla (11).png
    Captura de pantalla (11).png
    281.7 KB · Views: 75

nelson c

Active member
Dimitry, for some reason when playback is stopped, this event loads but doesn't start playing.
This event loads the schedule every hour, but sometimes it happens that an hour had fewer tracks for it to complete (for example due to non-existent files) and the playback stops. The next hour this event inserts a new playlist, but the playback stops.

I think it could be a bug


1636976820801.png
 
Hello
I have a problem with "Song Request System", I haven't changed anything. The bases are the same, the ip address is the same and the port is open but the system cannot find the database.
thank you for your reply
Regards
 
Why do you need more search results? This can be extended e.g. via an advanced option, but I'd like to understand a use for this.


You can adjust the list color from the Settings, if you had a custom color, it will not be overridden by the style.


Yes, this looks like some bug in the drawing code, we'll check what could be wrong there, thank you.
Dear dimitry
We want all the themes that we have on the machine to be in the music library since we can work with variations of artists, genres and others. Otherwise we could not have variance and for the weekends 1000 songs are not enough since those same songs would be repeated. It is understood ???
 

djsoft

Well-known member
Staff member
You have fixed the display of metadata from .opus files. I’m glad of that and thank you for that. I have a question. When will the library be available to screen readers again? Specifically, when will screen readers be able to read file names and file data again as we scroll through the list?
Thank you!
About screen readers, there are some accessibility issues with the some of the list controls - we will find a solution for this soon.

Here is a new update to the Spanish language, with some corrections. There are some new texts that cannot be translated yet.
Thanks! The updated language files will be added in one of the next updates. They are not ready yet because there can be some minor UI changes, like adding columns to the ads scheduler.

tbien la reproduccion de video tiene error al cargar las pistas de video se abre la ventana de video varias veces se cruza luego normaliza aparece como inteferencia luego cuando pones play no sale la imagen del video pero si el audio
Please write in English so everyone here can also read this.
 

djsoft

Well-known member
Staff member
Dimitry, for some reason when playback is stopped, this event loads but doesn't start playing.
A quick test with similar event here doesn't confirm the bug. It clears the playlist and starts the new playlist. Are there any error messages in the log?

I have a problem with "Song Request System", I haven't changed anything. The bases are the same, the ip address is the same and the port is open but the system cannot find the database.
You need to ensure the database actually exists. If you have upgraded from version 5, the database had major changes, most important one is that there are no longer XML databases.

We want all the themes that we have on the machine to be in the music library since we can work with variations of artists, genres and others. Otherwise we could not have variance and for the weekends 1000 songs are not enough since those same songs would be repeated. It is understood ???
It only limits the number of search results when you use the search window in the main RadioBOSS window. The database itself can be of any size, it's not limited, and you can view it in full if you open the Music Library.
 
A quick test with similar event here doesn't confirm the bug. It clears the playlist and starts the new playlist. Are there any error messages in the log?


You need to ensure the database actually exists. If you have upgraded from version 5, the database had major changes, most important one is that there are no longer XML databases.


It only limits the number of search results when you use the search window in the main RadioBOSS window. The database itself can be of any size, it's not limited, and you can view it in full if you open the Music Library.
Good evening
thank you for your answer, i upgraded from version 6.0.6.2 but i have the basics in XML format how to change?
thank you for your reply
Regards
 

ormston

Active member
This is odd, because no changes were made to the TTS processing in this update, and a quick test does not confirm the error. Maybe rebooting the PC will fix it.


Wouldn't it sound a bit weird, having both bed and music playing in the background while presenter is also speaking?


Doesn't it start without the stop command? I think a screenshot would be of help.
have rebooted, TTS still doesn't work in 6.1, but still works OK in 6.0.6.3
 

PeaNutsRadio

New member
Hi everybody, testing your latest package in beta thanks for letting me trial it for you. Problem with Segue editor, why do I get this red line should be straight at top not fade out down. When playing, volume is half level, have to remove custom cross fade to get it back to full volume. Cheers Mike
 

Attachments

  • rboss segue.jpg
    rboss segue.jpg
    329.7 KB · Views: 66

nelson c

Active member
A quick test with similar event here doesn't confirm the bug. It clears the playlist and starts the new playlist. Are there any error messages in the log?
Yes, "server conect closer" within seconds of that for playback, I am using "no device" as an audio card.

I attach a video of a teamviewer session


In case this has to do, this is the configuration of the silence detector. (Since the playlist exists)

1637018590771.png
 

Attachments

  • Video.zip
    3.6 MB · Views: 66
Last edited:
Hello, I have been working on a more understandable translation in Spanish, I have noticed that some command lines are poorly translated and sometimes that creates errors in the program, if you wish I can send it to an email that you provide. greeting PD. There are new updates that still do not have a command to translate, I have looked for them in English and they do not have them either.
 

jopara

Member
Hello, I have been working on a more understandable translation in Spanish, I have noticed that some command lines are poorly translated and sometimes that creates errors in the program, if you wish I can send it to an email that you provide. greeting PD. There are new updates that still do not have a command to translate, I have looked for them in English and they do not have them either.
I agree, although the translation is good, there are words that do not coincide with the Spanish language of Spain (maybe in Latin America). I would also like to participate in this. You could send me the translation to match concepts, if you see fit. Thanks
 

nelson c

Active member
Hola, he estado trabajando en una traducción más entendible en español , he notado que algunas líneas de comando están mal traducidas y en ocasiones eso genera errores en el programa, si lo deseas puedo enviárselo a un correo que tú proporciones. saludo PD. Hay nuevas actualizaciones que aún no tienen comando para traducir, las he buscado en inglés y tampoco las tienen.
Hola, puedes enviarmelas a mi. Yo estuve trabajando en la traduccion desde RB 6.0. Te envie un mensaje privador
 

djsoft

Well-known member
Staff member
thank you for your answer, i upgraded from version 6.0.6.2 but i have the basics in XML format how to change?
You can use the Add-Import menu command to import the older XML database. After doing that, adjust the library name in the song request script, and it should work.

have rebooted, TTS still doesn't work in 6.1, but still works OK in 6.0.6.3
I'm not sure what the problem could be. It works here, and we didn't change anything compared to the previous version. We'll wait if other users report this problem.

Hi everybody, testing your latest package in beta thanks for letting me trial it for you. Problem with Segue editor, why do I get this red line should be straight at top not fade out down. When playing, volume is half level, have to remove custom cross fade to get it back to full volume. Cheers Mike
Maybe the file already has crossfade assigned from the Track Tool? You can try moving the points to set the correct fades.
 
Top